Sæson

VINTERVEDLIGEHOLDELSE

Når vinteren melder sig, med glatte veje og sne, er Næstved Haveservice klar til at rykke ud med professionelle maskiner, som kan klare både små og store opgaver. Vi har igennem mange år, udført glatførebekæmpelse og snerydning af fortove, indkørsler, trapper, veje, parkeringspladser, gangstier mv.

Vi benytter Næstved Kommunes varslingssystem – kategori 1 eller 2 (se beskrivelser nederst), som kalder ud til glatførebekæmpelse og snerydning i perioden 01. november til 31. marts hvert år.

Dette system er lavet i samarbejde med DMI og Vejdirektoratet, det er vores erfaring at det er den bedste måde til at bestemme, hvornår der skal køres ud i forhold til vejret og forventet nedbør.

I kan læse mere om kommunens system på nedenstående hjemmeside: Vintervedligeholdelse

Hækklipning (April-September)

Liguster:
Vi anbefaler at du klipper din Liguster hæk i juni måned og igen omkring slut august måned. Man kan “nøjes” med en klipning om året, og så skal det være i juli måned, men vi anbefaler de 2 gange da det giver en pænere hæk hele året.
Liguster er meget hårdfør, og kan klare en kraftig beskæring det meste af året, men vi vil anbefale at det bliver gjort omkring januar/februar måned.

Buksbom:
Vi anbefaler at du klipper din buksbom i starten af maj måned og igen i slutningen af august måned. Hvis du vil have en formet buksbom, så skal du studse den jævnligt i løbet af sommeren.
Buksbom tåler en ret hård beskæring, men kan se lidt medtaget ud i de første par år efter.
Anbefalingen er at det bliver gjort omkring marts/april måned

Thuja:
Der er lidt delte meninger om hvornår man skal klippe en thuja, men vi anbefaler at du klipper den i starten af maj måned eller i slutningen af august måned.
Thujahække må ikke skæres for langt tilbage. Du må ikke skære længere ind end til det grønne! Gør du det, så skyder den formentlig ikke igen. Nåletræer har nemlig ikke evnen til at danne nye skud på de gamle grene.

Taks:
Flere mener at taks er hækkenes Rolls Royce. Den kan klippes i former og bruges som hæk. Vi anbefaler at du klipper den i starten af maj måned og igen i slutningen af august måned.
Kraftig beskæring af taks kan godt lade sig gøre, men det kan tage nogle år, før nye skud bliver kraftige, og derved pæn igen. Anbefalingen for beskæring af taks er april eller maj måned.

Bøg:

Bøgehækken klippes 1-2 gange om året – i foråret og sensommeren. Hækken bør ikke bør klippes meget senere end august. Om du ønsker hækken klippet en eller 2 gange på et år, er afhængigt af hvor tæt du ønsker hækken skal være.