Hækklipning

Hækklipning


Er hækken blevet for stor og uoverskuelig, eller bliver du blot øm i skuldrene og armene, bare ved tanken om den skal ordnes?

Så lad os hjælpe dig.

Vi har det professionelle udstyr, som gør at det bliver en nem og overkommelig opgave, og I får en flot og trimmet hæk. 

Vi fjerner også gerne alt affaldet, og kører det på genbrugspladsen, hvis I vil slippe for besværet med oprydning og bortkørsel.
Så kan I blot læne jer tilbage og nyde resultatet.

Råd og tidspunkter for klipning:

Klip hækken rigtigt!
Klip altid hækken nedefra og op. Så lander hækaffaldet på jorden og ikke der, hvor du skal til at klippe.
Klip altid hækken så den bliver bredest for neden, og smallere i toppen. Så for du en tæt hæk i hele højden, da det giver optimale lysforhold både oppe og nede. En anden god ting er at den heller ikke får overvægt og vælter om vinteren hvis den blive dækket med sne.
Når hækken har nået den størrelse du gerne vil have, så skal du altid klippe lidt længere ind og ned end den ønskede størrelse. Herefter skal du huske altid at klippe helt ind og ned til der du sidst klippede hækken - Ellers bliver den bare større år efter år.
Hegnsloven siger som udgangspunkt at en hæk må være maksimalt 1,8 m høj.

Er hækken blevet nøgen i bunden, eller alt for høj og bred. Det kan tit klares med en ordentlig klipning, men nogen gange kræver det at man starter lidt forfra, og klipper hækken helt ind eller ned.

Bøgehæk:
Vi anbefaler at du klipper din bøgehæk i juni måned og igen omkring slut august/start september måned. Man kan "nøjes" med en klipning om året, og så skal det være i juli måned, men vi anbefalder de 2 gange da det giver en pænere hæk hele året.
Bøgehække kan skæres langt ned og tilbage i februar-marts måned. Men det bør gøres i nogle omgange, hvor du første år tager toppen eller en af siderne. Skær altid toppen længere ned end den højde du gerne vil ende med at have. Når du skærer sidderne, så sørg for at sidegrenene for 10-25 cm's længde, og lad grenene i bunden være lidt længere end toppen.

Liguster:
Vi anbefaler at du klipper din Liguster hæk i juni måned og igen omkring slut august måned. Man kan "nøjes" med en klipning om året, og så skal det være i juli måned, men vi anbefalder de 2 gange da det giver en pænere hæk hele året.
Liguster er meget hårdfør, og kan klare en kraftig beskæring det meste af året, men vi vil anbefale at det bliver gjort omkring januar/februar måned.

Buksbom:
Vi anbefaler at du klipper din buksbom i starten af maj måned og igen i slutningen af august måned. Hvis du vil have en formet buksbom , så skal du studse den jævnligt i løbet af sommeren.
Buksbom tåler en ret hård beskæring, men kan se lidt medtaget ud i de første par år efter.
Anbefalingen er at det bliver gjort omkring marts/april måned

Thuja:
Der er lidt delte meninger om hvornår man skal klippe en thuka, men vi anbefaler at du klipper den i starten af maj måned eller i slutningen af august måned.
Thujahække må ikke skæres for langt tilbage. Du må IKKE skærer længere ind end til det grønne! Gør du det, så skyder den ikke igen. Nåletræer har nemlig ikke evnen til at danne nye skud på de gamle grene.

Taks:
Flere mener at taks er hækkenes Rolls Royce. Den kan klippes i former og bruges som hæk. Vi anbefaler at du klipper den i starten af maj måned og igen i slutningen af august måned.
Kraftig beskæring af taks kan godt lade sig gøre, men det kan tage nogle år, før nye skud bliver kraftige, og derved pæn igen. Anbefalingen for beskæring af taks er april eller maj måned.

Gødning og vanding:
Det kan være en rigtig god ide at give hækken gødning en gang imellem. Meget gerne i foråret.
Skal du plante en ny hæk, så sørg for at der er god jord, og at vande rigtligt de første par år - gerne med sivslange i længere tid af gangen.


Image

RING PÅ 70 800 900,
ELLER SKRIV EN BESKED VED AT UDFYLDE FELTERNE NEDENUNDER,
OG FÅ ET GODT TILBUD PÅ KLIPNING AF DIN HÆK.

Figurklippet hæk
Image

Copyright 2018 Næstved Haveservice. All rights reserved

Næstved Haveservice | Valnæsvej 2 | 4700 Næstved | Tlf. 70 800 900 | info@haveservice.dk | CVR: 35378812